ŠKOLA U BAČKOJ PALANCI OTKAZALA PROSLAVU NAKON ŠTO JE PRETUČEN PROFESOR: Najavili i protest
Policija, Foto: RINA

šok zbog incidenta

ŠKOLA U BAČKOJ PALANCI OTKAZALA PROSLAVU NAKON ŠTO JE PRETUČEN PROFESOR: Najavili i protest

Svi događaji koji su bili planirane povodom Dana Tehničke škole "9. maj" su otkazani

Objavljeno: 12:50h

Danas, umesto slavlja i radosti, Tehnička škola "9. maj" u Bačkoj Palanci je zavijena u tugu i zabrinutost nakon jučerašnjeg nemilog događaja. Bivši učenik ove škole, identifikovan kao B.M., izvršio je fizički napad na profesora S.Z. tokom časa, nanoseći mu ozbiljne telesne povrede.

Incident se dogodio u sredu, oko 14 časova, i prema nezvaničnim informacijama, napadač, koji trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci, je priveden od strane lokalne policije.

Svi događaji koji su bili planirane povodom Dana Tehničke škole "9. maj" su otkazani, a danas se umesto proslave dan škole obeležava u saosećanju prema profesoru koji je pretrpeo napad, javlja portal "Bačka Palanka vesti".

Podsetimo, profesor S.Z. je juče (08.05.) prevezen u Urgentni centar radi daljeg lečenja, dok su prosvetni radnici u opštini Bačka Palanka izrazili duboku zabrinutost i osudu zbog ovog incidenta. Povodom ovog incidenta obratila se i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i izdala je saopštenje u kome izrazila veliko nezadovoljstvo položajem profesora u školama.

Kako pomenuti portal nezvanično saznaje, Unija planira protest povodom ovog incidenta.

Ovaj događaj podseća nas na važnost bezbednosti i zaštite u obrazovnim ustanovama, kao i na neophodnost zajedničkih napora u stvaranju sigurnog i podržavajućeg okruženja za sve učenike i zaposlene.

Bonus video:

00:19

Policija na groblju u Zlotu

(Espreso/Telegraf.rs/Natalija Sorajić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.